Schlichter-villa, Győr

PDF letöltés Nyomtatás E-mail

Cím: 9024 Győr, Eszperantó utca 12.

SchlichterA Győr belvárosától pár perces sétára elhelyezkedő egykori nagypolgári rezidencia egy 700 m2-es, "A" kategóriás, reprezentatív irodaházként született újjá.
A felújított villaépület hosszú távon bérbeadásra került.

Elhelyezkedés

A Schlichter-villa Győr központjában, az Eszperantó utca – Zrínyi utca kereszteződésében, az autóbusz-pályaudvar, a vasútállomás, és a Leier City Center közvetlen szomszédságában helyezkedik el. A megyeszékhely egyik szimbólumának számító XIX. század végi műemlék épület egy kb. 3.000 m2-es telken, stratégiai helyen épült. A Leier Cégcsoport presztízsberuházásaként megújult városrész kitűnő adottságokkal rendelkezik. A belvároshoz szervesen kapcsolódó terület mind gyalogos, mind autós, mind tömegközlekedési szempontból kiválóan megközelíthető, és láthatósága nagy reklámértékkel bír.

Általános leírás

A villa története

Az eklektikus stílusú épület eredetileg Hlatky-Schlichter Lajos, győri építészmérnök saját tervezésű lakóháza volt, melynek építése 1893-ban kezdődött. A telek adottságai már az építése idején is kiválóak voltak. Az emeletes lakóházat és a telken lévő épületeket később több lépcsőben kibővítették és átépítették. A villa a család kiköltözése után, 1939-től zálogházként funkcionált, majd többször tulajdonost cserélt. Az 1991-ben műemlék jellegű védettséget kapott épületegyüttes a 2000-es évek eleje óta használaton kívül, üresen állt, így állapota igen leromlott. A Leier Cégcsoport 2012-ben vásárolta meg az ingatlant, és kezdett hozzá a műemléképület hiteles és gondos rekonstrukciójához. A villa mellett 2015-ben egy kb. 2300 m2-es modern iroda-és üzletház épült.

Stílus

A Schlichter-villa a historizáló szecesszió jelentős és egyedülálló győri emléke. Az épület belseje több képzőművészeti remeket rejt, melyek köré a tulajdonos esztétikusan illesztett modern irodatereket. A színes, ólombetétes üvegablakok, a stukkódíszes, festett mennyezetek és a kovácsoltvas lépcsőkorlátok ma is őrzik eredeti szépségüket és harmónikusan olvadnak be az elegáns, de modern irodaházba.

Földszint - fogadjon ügyfelet!

A kitűnő láthatósággal bíró főbejáratnak, a nagy átmenő gyalogos forgalomnak, és az alaprajzi elrendezésnek köszönhetően a földszint kiválóan megfelel ügyféltér elhelyezésére, így ideális ügyfélforgalmat bonyolító vállalatok, mint pl. bankfiókok, biztosítók számára. A földszinten mind nagyméretű (71 és 75 m2-es) egyterű irodák, mind kisméretű (kb. 10 és 20 m2 közötti), cellás irodák is kialakíthatók.

Emelet - reprezentáljon!

Az egykori reprezentatív szinten jelenleg egy elegáns előtér, öt irodahelyiség,  és egy téli kert található. Két, egyenként 37 m2-es iroda részben az eredeti képzőművészeti motívumokat őrzi, a többi három helyiség modern kialakítású, és igény esetén tovább osztható, így az emeleti szinten akár nyolc irodahelyiség is leválasztható.
Mindkét szinten található vizesblokk és teakonyha, a pinceszinten gépészeti tér és raktárhelyiség került kialakításra.

Parkolás, megközelítés

Az ingatlan területén jelenleg 26 db nyilvános felszíni parkoló található, a 2015-ben épült modern iroda-és üzletház mélygarázsában további 32 parkolóhely létesült.  Az irodaház megközelítése gépjárművel a Zrínyi utcai parkoló felől lehetséges. A szomszédos Leier City Center Mélygarázsban és a felszíni parkolóban további 500 parkolóhely áll rendelkezésre.

Műszaki jellemzők

A beruházó szakszerű és magas minőségű felújításának köszönhetően a Schlichter-villa a mai modern bérlői követelményeket maximálisan kielégíti. Az „A" kategóriás, impozáns irodaház magas műszaki jellemzőkkel bír.

Az irodai bérlemények felszereltsége:

 • tiszta belmagasság: minimum 3,15 - 3,55 m
 • léghűtés – légfűtés kétcsöves fan-coilokkal
 • leválasztás (igény esetén) gipszkarton válaszfalakkal
 • padlódobozokban elhelyezett végpontok és elektromos csatlakozások
 • PVC padló
 • függesztett lámpatestek, az álmennyezeti terekben szabadon tervezhető megvilágítás
 • műemléki nyíló ablakok
 • riasztórendszer mozgásérzékelőkkel (előkészítve)

Az épület egyéb műszaki paraméterei:

 • szintenként hőmennyiség- és elektromos mérők
 • teakonyha kialakítási lehetőség szintenként
 • tűzjelző rendszer
 • kamerarendszer (a lépcsőházban előkészítve)
 • vezetékes telefon, Internet

A bérlői kívánságoknak megfelelően az épületben kínált szolgáltatások igény esetén tovább bővíthetők (pl. kártyás beléptető rendszer).

Ajánlatkérő

Az Ön neve: * 
E-mail címe: * 
Telefonszáma:  
Üzenet: * 
Adatkezelési szabályzat elfogadása * 
A Leier City Center Kft. Adatkezelési Tájékoztatóját és a Leier Monolit Kft. Adatkezelési Tájékoztatóját megértettem és hozzájárulok, hogy a Leier City Center Kft. és a Leier Monolit Kft. a megadott személyes adataimat (név , e-mail cím, telefonszám, üzenet tartalma) az ajánlatkérés teljesítése céljából kezelje.

Adja meg a képen látható biztonsági kódot: